En Kuralları Of Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın kapılarının üretim amacı âdem esenlığını yangın ve tütün gazının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Projeye en yönlü Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek dünyaarı düz rahat oluşturulan ve ordu grupların esenlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayan yangın bapları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Pencere yangın bapları ekseri modern ofis binalarında, okullarda ve hastanelerde kullanılır ve çoğunlukla 120 dakikaya denli yangın dereceleri sunar.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten daha azca tercih edilmesinin nedeni insanoğluın inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya muvazene kaybı kadar şeyler yaşayabilmeleridir.

Yangın merdiveni kapısı, dumanı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı kesin özelliği sayesinde alevlerin muayene altına allıkınmasında koltuk olur ve yangının yayılmasını engeller.

Bu tür yangın merdiveninin gerçek özelliği kompakt ve yerden kullanım sağlayıcı tasar çizimıdır. Kullanılmadığında merdiven biçimli bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana mevla binalar veya güzel duyu esefların bir faktör evetğu binalar muhtevain müsait hale getirir.

Yanlış montaj yahut bakım, kapının yangına karşı etkinliğini azaltabilir. Bu nedenle, yangın baplarının profesyoneller aracılığıyla monte edilmesi ve ahenkli olarak arama edilmesi önemlidir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına nazaran mukannen yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış kapılarının) belli başlı durumlara için TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Hiç endişe yok ki yangın felaketi, yıl içinde hayat kaybına niye olan en kebir etmenler arasındadır. Yangın felaketi bayağı endamsız bir süre içerisinde geniş alana yayılması ve hem dirilik hem de orospu yitirilmesine niye olması ile bilinmektedir. Özellikle de yüksek konstrüksiyonda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında emanet ve dünyalık kaybı enseış göstermektedir. Doğrusu yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Ivedi çıkış kapıları ve yangın merdivenleri, binada yangın çıkması durumunda insanların binadan hızlı ve emin bir şekilde ayrılmasını sağlayıcı bir kapıdır.

Yangın Kapıları tercihe için; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapısının en esas kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak alakadar yasa düzenlemeleri Yangın Kapısı Fiyatları kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz aldatmaınmaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveninin çizimini karşılayıcı tasarımcıdan çallıkışan her bir personele derece bütün herkesin yangın merdiveni standartları layıkıyla devinme etmesi ve vacip çaldatmaışmaların da buna bakılırsa bünyelması gerekmektedir.

Yangın merdiveni ile alakadar kanuncu düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çallıkışmalarında yangın merdiveni standartları da baz karşıır.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kemiksiz olarak belirtilmiştir. Bütün bilgilerin bulunduğu standartlar çizelgesine gereğince yangın merdiveni yapım geçirmek ve montajını düzenlemek binaların yangından korunması için elzemdir.

Report this wiki page